5 tips om je zoektocht naar mooie, goedkope badkamertegels makkelijker te maken

badkamertegels

Tijd om je badkamer te laten verbouwen en op zoek naar nieuwe badkamertegels? Je wil iets moois, maar het liefst ook niet te duur. En er is veel keuze. Gelukkig hoef je die keuze niet alleen en zonder voorkennis te maken. Wij geven je vijf tips om de juiste tegel voor in je badkamer te vinden.

Tip 1: let erop dat de tegels niet te glad zijn

Wanneer je nieuwe badkamertegels uitzoekt, is het erg belangrijk om erop te letten dat deze ook daadwerkelijk geschikt zijn voor de badkamer. De badkamervloer wordt vaak nat door bijvoorbeeld douchen. Hierdoor wordt een vloer snel nat en kan je uitglijden. Kies daarom tegels met extra grip en een hoge antislipwaarde (R-waarde). Hoe hoger de R-waarde, hoe meer grip de tegel heeft.

Tip 2: kijk ook eens naar tegels vanuit het buitenland

Op zoek naar goedkope tegels? Wij werken veel samen met buitenlandse fabrieken die vaak in grote oplages werken, waardoor ze de prijs van de tegels erg laag kunnen houden. Zo werken wij met onder andere Pamèsa en Aleluia. Zij leveren hoge kwaliteit tegels voor een scherpe prijs! Neem eens contact met ons op voor meer informatie.

Tip 3: wat voor stijl wil je? Tegels met een ruimtelijk effect

Tegels zijn ontzettend sfeerbepalend voor elke ruimte. Kies voor tegels met een warm of ruimtelijk effect. Niets is vervelender dan een badkamer die krap en ongezellig aanvoelt. Van je badkamer wil je een plek maken waar je kunt ontspannen. Kies lichte tegels voor een ruimtelijk effect of creëer een intieme sfeer met spannende donkere tegels.

Tip 4: tegeltrends voor de badkamer 

Wil je graag meelopen met de huidige trends? Ook daarover kunnen wij je uitgebreid adviseren. Zo zijn dit jaar groene tegels erg populair, voor warmte en een natuurlijke sfeer. Daarnaast ook juist eenvoud en minimalisme. Als dat je aanspreekt, kies dan voor strakke en lichte tegels, om de rust te behouden en geen aandacht naar de tegels te trekken.

Tip 5: badkamertegels eenvoudig schoonmaken

Er zijn weinig mensen die blij worden van het schoonmaken van de badkamer. Het onderhouden van de badkamer kan best intensief zijn. Let er daarom op bij het inrichten van je badkamer dat je materiaal kiest dat eenvoudig schoon te houden is en waar je zo met een dweil overheen kan. Dat scheelt werk!