Betontegels: de tegeltrend van 2023

In 2023 zijn betontegels een opvallende trend geworden in de wereld van woningontwerp. Ze worden gewaardeerd vanwege hun stevigheid, uiterlijk en handigheid. Bekende woonmagazines zoals VT-wonen en Stijlvol Wonen laten bijvoorbeeld zien hoe tijdloze en stijlvolle betontegels met hun veelzijdige karakter een waardevolle toevoeging kunnen zijn voor interieurs. Waarom kiezen mensen tegenwoordig vaak voor betontegels?

Ten eerste zijn betontegels erg sterk en gaan ze lang mee. Ze worden niet snel lelijk of beschadigd, zelfs niet als het weer slecht is. Dat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over het vervangen of repareren van je vloeren of terras. Je kunt betontegels op veel verschillende plekken gebruiken. Binnen kun je ze in de keuken, badkamer of woonkamer leggen om een moderne uitstraling te krijgen. Buiten zijn ze ideaal voor je terras, tuinpaden, oprit of bij het zwembad. Ze zijn ook geschikt voor openbare plaatsen en winkels.

Daarnaast zijn er veel verschillende betontegels, met een diversiteit aan kleuren, vormen en maten. Je kunt ze aanpassen aan hoe jij wilt dat je huis of tuin eruitziet. Of je nu van modern of klassiek houdt, er zijn betontegels die bij je passen. Je kunt ze zelfs speciaal laten maken met unieke ontwerpen en patronen.

Betontegels zijn vriendelijk voor het milieu. Ze worden gemaakt van natuurlijke materialen, zoals zand en cement, en het maken ervan belast het milieu meestal minder dan sommige andere bouwmaterialen.

Wat ook prettig is, is dat betontegels makkelijk schoon zijn te houden. Je hoeft ze alleen maar af en toe met water en zeep te wassen. Als er vlekken op komen of er een stukje kapot gaat, kun je dat meestal eenvoudig repareren zonder alles te vervangen.

Tenslotte is het prijskaartje natuurlijk ook belangrijk: betontegels zijn meestal niet duur, vooral als je kijkt naar hoe lang ze meegaan. Ze bieden veel waar voor je geld, wat ze aantrekkelijk maakt voor zowel mensen die hun huis opknappen als professionals in de bouw.

Tegelmonsters heeft een diverse collectie van tegels met een betonlook. Bekijk deze collecties bijvoorbeeld van Cerrad:  Tassero en Modern concrete silky cristal.