Trendalert: 3x blauwe tegels

Naast dat groene tegels heel erg populair zijn, krijgen ook blauwe tegels steeds meer hun plek in het interieur. Blauwe badkamertegels zijn hip, maar misschien durf jij wel iets spannenders. Heb je bijvoorbeeld weleens nagedacht over blauwe vloertegels?

We zien deze kleur steeds vaker terugkomen is allerlei soorten designs, prints en op allerlei plekken. Zelfs op de vloer mag blauw gebruikt worden. Maar hoe combineer je blauwe tegels? En hoe geef je ze een mooie plek in je interieur? Lees snel onze blog voor fijne inspiratie.

 

Blauwe badkamertegels

De tegels op deze foto zitten op de wand en op de vloer. Dit zorgt voor een spannend geheel en de diepe, donkere vaten zorgen voor een oceaan-achtige uitstraling. De tegels geven een mystieke en stijlvolle sfeer. Het is dus helemaal niet zo’n gekke gedachte om eens te onderzoeken of je tegels op zowel de wand als de vloer kunt plaatsen. Mensen die de ruimte binnenlopen zullen verrast zijn!

Tegel op de foto: CR.LUX KIONIA

blauwe tegels

Blauwe wandtegels

Blauwe wandtegels ben je waarschijnlijk al wel vaker tegengekomen. Ze zijn er in veel verschillende tinten en uitvoeringen en dat maakt het ook zo leuk. Bijna met elke ruimte is wel een blauwe tegel te combineren. Je kunt ook nog spelen met de vorm en grootte van de tegel. Kies je voor hele grote, zoals bij de badkamer, of kleine vierkantjes, zoals in de afbeelding hieronder? Je zou ook nog kunnen gaan voor hexagon-tegels of een visgraatpatroon. Wat past er bij jouw interieur?

Blauwe tegels combineren

Naast blauw, worden ook groen en geel weer volop gebruikt in het interieur. Het kan een gave look opleveren als je twee van deze trends durft te combineren. Wil je ruimte creëren? Kies dan voor een witte of lichte tegel bij blauw, want vaak is blauw dan al de donkere tegenhanger. Ga je liever voor iets intiems? Misschien is er wel een mooie zwarte tegel die erbij past, om een echte intieme sfeer te creëren met tegels.

 

Nog meer tegelinspiratie? Volg ons dan nu op Pinterest.