DE 3 BEKENDSTE TEGELTRENDS UIT 2021

Er zijn veel verschillende soorten interieurtrends waar we allemaal op de hoogte van willen zijn. De tegeltrends voor dit jaar gaan vooral om serene en neutrale kleuren. De kleur groen is vooral nu erg populair. Misschien is het ook wel iets voor jou? Hiernaast wordt er nog veel voor koele tinten gekozen zoals wit en grijs. Ook pastelkleuren worden steeds meer gewaardeerd van oranje tot aan blauw. Hiernaast zijn de warme tonen als beige en bruin ook steeds geliefder aan het worden. Vooral nu tijdens de hectische corona periode gaat men het liefst voor het thema rust in huis, maar natuurlijk past bij ieder huis wat anders.

 

HEXAGON TEGELS

Hexagon tegels zijn niet vierkante maar zeshoekige tegels die in honinggraatpatroon geplaats worden. Het is een bijzonder design. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een enkele wand hexagon afwisselend met een vierkante tegel of toch liever de gehele badkamer hexagon? Je creëert een speels en levendig effect in iedere ruimte door het toevoegen van de tegels. Er zijn verschillende maten en kleuren beschikbaar.

 

XXL TEGELS

Tegenwoordig zijn XXL tegels voor wanden en vloer niet meer weg te denken. Deze tegel gaat maximaal tot formaat 120×260 cm. Dus het zijn eigenlijk een soort tegelplaten. Bij een XXL tegen of ook wel Slab genoemd zie je zo min mogelijk voeg op de wand of vloer. De perfecte tegel voor ruimtes waar extra hygiëne belangrijk is. Op het moment zijn vooral marmer (look) tegels erg populair hiernaast heb je ze ook betonlook of metaallook.

 

METROTEGELS

De metrotegels vinden hun oorsprong zoals hun naam klinkt: in de metro. Vroeger werd dit formaat tegel gebruikt voor metrostations, maar in 2021 is de tegel ook erg populair in het hedendaagse interieur. In deze tijd wordt de tegel niet alleen in baksteenpatroon gelegd maar ook visgraat, horizontaal en verticaal is erg geliefd. Metro tegels zijn er in veel verschillende kleuren te vinden, hiernaast zijn ze ook in mat en glans verkrijgbaar.

 

Meer inspiratie? Volg ons op  Instagram