De kleur van het jaar

De kleur van dit jaar is groen. Deze kleur is het populairst als wandtegel en komt perfect tot zijn recht in visgraatpatroon. In combinatie met grote grijze tegels kunt je hier een prachtige moderne en eigentijdse badkamer mee creëren.

 

Matte groen

Bij een groene tegel wordt vaker gekozen voor een matte tegel. Een matte tegel past perfect bij kleur groen, dat komt doordat een matte tegel rust geeft en een glanzende tegel niet. Als je kiest voor de matte tegel dan is dit ook gemakkelijker te onderhouden. Je ziet namelijk minder snel vuil op de tegel in tegenstelling met een glanzende tegel. Hierop zie je meteen al het vuil verschijnen, dit betekend niet dat de matte tegel schoner is alleen je ziet het minder snel.

Groene hexagon

Bij het gebruik van een hexagon kan je altijd verschillende kleuren toevoegen. Bij een hexagon kan je je eigen patroon maken wegens een hexagon tegel los wordt geplaats per tegel. Groene hexagons worden steeds vaker gebruikt, dat komt omdat de kleur meteen sfeer afgeeft.

Combineren

Als je een groene tegel hebt kan je die met verschillende andere tegels combineren. Bij een donkergroene kleur staat een lichte houtlook erg mooi, hierdoor heb je een mooi donker licht contrast. Bij een licht donker contrast kan je altijd kijken naar wat lichtere kleuren bij een donkere tegel in dit geval met de kleur groen. Bij de kleur groen staan houtlooks altijd erg mooi. Het gebruik van grijze tegel geeft juist wat meer een rustige sfeer in combinatie met het groen.

Bij Tegelmonsters hebben we allerlei verschillende groene tegels. Ben jij opzoek naar een groene tegen voor jouw project vraag het dan nu aan dan sturen wij het vandaag nog naar je op!