De tegeltrends van het afgelopen jaar

De trends voor de badkamertegels

Tijd om je badkamer te laten verbouwen en op zoek naar nieuwe badkamertegels? Je wil iets moois, maar het liefst ook niet te duur. En er is veel keuze. Gelukkig hoef je die keuze niet alleen en zonder voorkennis te maken. Wij geven je tips om de juiste tegels voor jouw badkamer te vinden.

Er zijn veel verschillende soorten tegeltrends waar we allemaal op de hoogte van willen zijn. Dit vooral wanneer je nieuwe tegels gaat kopen. De trend voor badkamertegels gaat dit jaar vooral om serene en neutrale kleuren. De kleur groen is vooral nu erg populair bij badkamertegels. Misschien is het ook wel iets voor jou? Hiernaast wordt er nog veel voor koele tinten gekozen zoals wit en grijs. Hieronder staan meer trends die je mee kunt nemen als je overweegt tegels te kopen.

Hexagon badkamertegels
Wil je Hexagon badkamertegels kopen? Hexagon tegels zijn geen vierkante maar zeshoekige tegels die in een honinggraatpatroon geplaatst worden. Ze kunnen gebruikt worden als badkamertegels. Het is een bijzonder design. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een enkele wand hexagon afwisselend met vierkante tegels, of wil je toch liever de gehele wand vol met hexagon badkamertegels? Het kan allemaal!

Groot formaat tegels kopen
Tegenwoordig zijn grote tegels voor wand en vloer niet meer weg te denken. Deze tegel gaat maximaal tot formaat 120×260 cm. Het zijn dus eigenlijk een soort tegelplaten. Bij grote tegels, ook wel Slabs genoemd, zie je zo min mogelijk voeg op de wand of vloer. De perfecte badkamertegels voor ruimtes waar extra hygiëne belangrijk is. Op het moment zijn vooral marmer(look) badkamertegels erg populair. Daarnaast heb je ook betonlook of metaallook badkamertegels.

Metrotegels kopen
Metrotegels kopen als nieuwe badkamertegels? Metrotegels vinden hun oorsprong zoals hun naam klinkt: in de metro. Vroeger werd dit formaat tegel gebruikt voor metrostations, maar in 2021 is de tegel ook erg populair in het hedendaagse interieur. Metrotegels zijn er in veel verschillende kleuren te vinden, hiernaast zijn ze ook in mat en glans verkrijgbaar. Twijfel je of je een metro tegel wilt kopen, dan kunnen we je altijd adviseren om een badkamertegelopstelling te bekijken in een showroom. In de showroom is altijd een adviseur aanwezig die je adviseert om de juiste tegels te kopen.

De juiste keuze maken voor je badkamertegels
Mocht je binnenkort badkamertegels kopen voor een nieuw project, dan heb je nu wellicht wat inspiratie voor je badkamer. Mocht je nog niet helemaal zeker zijn over de keuze voor je badkamertegels, dan kan je altijd bij ons gratis een tegel sample aanvragen. Zo maak je zeker de juiste keuze voor de mooiste badkamertegels.