De bekendste legpatronen, ken jij ze allemaal?

Naast een standaard legpatroon voor tegels zijn er nog veel meer mogelijkheden. Het legpatroon kan een ruimte groter of juist kleiner laten lijken. Daarnaast kan zoiets ogenschijnlijk onbelangrijks als het legpatroon een grote sfeerbepaler zijn voor een ruimte. Daarom is het belangrijk dit niet over te slaan. Bekijk hier de meestgebruikte legpatronen.

 

Diagonaal verband

Het schuin leggen van tegels is een goede keuze wanneer je een ruimte breder wilt laten lijken. Dit kan je op de vloer doen, maar probeer dit ook eens op de wand. Laat de tegels dan netjes de hoeken omlopen.

 

Visgraatvloer (keperverband, elleboogverband, visgraatverband)

Deze kom je tegenwoordig in veel interieurs tegen en is een populaire trend geworden in tegelland. Je ziet het vooral bij houten vloeren, houtlook tegels of klinkers op een terras. Kies voor een lang en smal model tegel om dit helemaal tot zijn recht te laten komen.

 

 

Halfsteenverband (metselverband)

Dit patroon is niet ingewikkeld en veelgebruikt. Je legt de tegels zoals je bakstenen zou metselen. Het zorgt voor een levendig interieur en maakt jouw vloer een stuk minder

saai.

 

 

Romeins legpatroon (wildverband)

Kies tegels in verschillende formaten om dit patroon te leggen. Het is iets ingewikkelder om te leggen, maar zorgt wel voor een unieke uitstraling. Je komt dit patroon vaak tegen in woningen met een landelijke uitstraling.

 

Dambordpatroon

Eigenlijk zegt de naam van dit patroon al genoeg. Kies twee verschillende kleuren (bijvoorbeeld zwart/wit) en leg ze om en om neer, zodat je haast een dam- of schaakbord creëert.