Tegelmonsters bij Cersaie 2023

Ook Tegelmonsters is erbij geweest op Cersaie 2023, de Internationale Beurs voor Keramische Tegels en sanitair, gehouden in Bologna van 25 tot 29 september 2023. In de volgende blog gaan we dieper in op de trends die we daar hebben gezien, maar in deze blog vertellen we graag iets meer over onze ervaringen.

De veertigste editie van Cersaie

Cersaie 2023 markeerde de veertigste editie van deze beurs, die is uitgegroeid tot een wereldwijde ontmoetingsplaats voor professionals in de keramische tegel- en sanitairindustrie. De beurs heeft gedurende de afgelopen jaren de verandering van materialen en trends in de branche weerspiegeld. Speciaal voor deze 40e editie, was er een route 40: deze bracht de evolutie van Cersaie gedurende de afgelopen 40 jaar in beeld.

Ervaringen van Tegelmonsters

Rick, Jeroen, Ewelina, en Crétienne van Tegelmonsters reisden gezamenlijk af naar Bologna voor een druk programma. Wat meteen opviel, was de groeiende eenheid binnen de industrie, waarbij fabrieken steeds dichter naar elkaar toe lijken te groeien en gezamenlijk de trends volgen. Naast de Cersaiebeurs van 2023 hadden de grotere fabrikanten vaak hun eigen huisshow op hun eigen fabriek. Jeroen is bijvoorbeeld bij de huisshow van Fiandre geweest, waar ze een compleet vernieuwde showroom hadden gemaakt met veel design en architectuur.

Een centraal thema op de beurs was Travertin, een natuursteen met een rijke geschiedenis in de bouw. Deze klassieke steen lijkt een comeback te maken in de wereld van keramische tegels en die zagen we overal terug.

Een andere verschuiving die we opmerkten, was de trend rondom slabs. De fabrikanten lijken te wedijveren in het creëren van grote tegels, met afmetingen zoals 120×180 en 160 bij 320. Bovendien is de 120×120 vloertegel een veelvoorkomende keuze geworden voor moderne interieurs. Toch lijkt het er wel op dat de industrie voornamelijk voortbouwt op de successen van voorgaande jaren.

De klanten waren ook enthousiast over de de kleine formaat tegels en de tegels met metallic, goud, zilver, brons, 3D- en glittereffecten. Deze tegelontwerpen waren eerder al geïntroduceerd, maar op de beurs kregen klanten de gelegenheid om ze in levenden lijve te bewonderen.

Al met al hadden we een drukke paar dagen, maar hebben we het ook gezellig gehad met elkaar. Als u meer wilt weten over de trends en noviteiten die wij op de beurs hebben gezien, kunt u contact met ons opnemen of een kijkje nemen op onze socials.