Tegels voor in de tuin: wat kun jij met terrastegels?

buitentegels

Wanneer je een tuin inricht, kun je veel verschillende keuzes maken. Ga je voor veel groen, of kies je voor een mooi betegeld terras? Een stijlvol buitenterras is een mooie toevoeging aan elke tuin. Tegels zijn daarvoor erg sfeerbepalend. Tegenwoordig zijn er veel buitentegels en terrastegels beschikbaar, maar waar begin je?

 

Tegels leggen in de tuin

Tegels in de tuin leggen is geen eenvoudige klus. Daarom is het prettig om dit uit te besteden aan professionals, zodat jij alleen maar tegels hoeft uit te zoeken en daarna met je benen omhoog kan! Toch liever zelf tuintegels leggen? Graaf de grond zo’n 15-20 diep en breng ophoogzand aan. Let erop dat de grond netjes glad en gelijk is en druk de ondergrond stevig aan. Stel de kantopsluiting. Deze opsluitbanden moeten op de juiste manier in elkaar passen. Dit is belangrijk voor het behoud van jouw bestrating. Je kunt het zandbed verdichten door aanstampen. Daarna kun je met een rechte houten plank het overtollige zand naar je toe trekken. Leg de terrastegels op het vlakke zandbed. Gebruik een rubberen hamer om de tuintegels aan te tikken.

Groene tegels? Terrastegels schoonmaken

Buitentegels zijn een erg mooie aanvulling op je tuin, maar het is wel belangrijk om ze goed te onderhouden. Heb je toch last van groene aanslag? Zonde, maar gelukkig is er nog een oplossing om je tegels weer zo goed als nieuw te laten lijken. Let er wel op dat je na het gebruik van deze middeltjes je de tegels goed naspoelt met water, zeker als je huisdieren hebt. Doe bijvoorbeeld wat schoonmaakazijn in een spuitfles en spuit dit over de tegels met groene aanslag. Spoel het met water na en schrob even met een harde bezem. Dit kun je ook doen: Los 5 eetlepels soda en 5 eetlepels groene zeep op in een volle emmer met water (ongeveer 10 liter), giet dit over de tegels uit en laat het een uurtje inwerken. Daarna goed naspoelen met water en even schrobben met de bezem.

Ruime keuze buitentegels

Bij Tegelmonsters bieden we een ruimte keuze aan buitentegels en terrastegels. Kies je voor houten buitentegels of wil je ruimtelijkheid creëren met een lichte buitentegel? Dankzij de ruime keuze in tegels is er voor elke tuin en elk terras iets geschikts te vinden. Wil je meer weten over dit onderwerp? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.