Zo vind je de juiste stoeldoppen voor jouw keramische vloer

Keramische vloer krassen

Een keramische vloer laten leggen? Zelfs al heeft deze een hoge slijtwaarde, slijtage is onvermijdelijk. Desondanks wil je natuurlijk dat jouw keramische tegels zo lang mogelijk meegaan. Een stoel kan veel krassen veroorzaken. Kies daarom de juiste stoeldoppen en bescherm je tegels.

 

Krassen op tegels

Krassen op tegels kunnen op verschillende manieren ontstaan. Vaak door zaken als zand, onbeschermd staal, zware spullen of ander krassend vuil. Zonde! Misschien heb je al van alles geprobeerd en zie je nog steeds krassen op jouw tegels.

Een goed begin is natuurlijk een schoonloopmat om te voorkomen dat er veel zand naar binnen wordt gelopen. Maar er zijn veel meer oorzaken voor krassen op keramische tegels, zoals stoelen of zware meubels.

Beschermende stoeldoppen

Wat voor stoeldoppen gebruik jij op de vloer? Er is veel keuze en lang niet alles is even goed voor een keramische vloer. Staal en kunststof zijn het minst geschikt, deze zorgen voor de meeste krassen. Het beste is om gebruik te maken van vilt om zowel je vloer als je meubels te beschermen.

Waar je wel op moet letten met vilt is dat je het jaarlijks controleert op slijtage. Versleten vilt kan namelijk ook krassen opleveren!

Wielen op keramische tegels

Er zijn ook stoelen en meubels met wielen te vinden in veel interieurs. Denk aan bureaustoelen of een bijzettafeltje. Deze wieltjes kunnen voor krassen zorgen als je niet de juiste uitzoekt. Hier geldt ook dat kunststof wielen niet de beste keuze zijn om je vloer mooi te houden.

Om dit op te lossen kun je bijvoorbeeld gebruikt maken van rubberen wielen. Deze zorgen voor veel minder beschadiging en een bijkomend voordeel: ze maken ook minder herrie. Geen gekras, gekraak en gepiep meer.

Maar let op: zand en ander krassend vuil blijven de grootste boosdoeners van slijtage en krassen. Zorg er daarom voor dat je je tegels schoonhoudt en ze gaan een stuk langer mee. Pas ook op dat je deze veelgemaakte fouten bij het schoonmaken niet maakt!