CRIATERRA

Meewerken aan een circulaire economie?

Criaterra wandtegels zijn volledig circulair & biologisch afbreekbaar. Deze duurzame wandtegels bestaan uit volledig natuurlijke grondstoffen en vezels. Middels een innovatieve productiemethode produceert Criaterra decoratieve wandtegels met een wereldwijd patent en een minimale CO2-voetafdruk. Sinds 2020 heeft Criaterra subsidie ontvangen van de Horizon 2020 van de Europese Unie en hebben zij gekozen om van start te gaan op de Nederlandse markt!

Criaterra wandtegels zijn momenteel als  ‘limited edition‘ verkrijgbaar in Nederland. De producten hebben een hoge geluidsabsorptie en zijn hierdoor uitstekend toepasbaar binnen horecagelegenheden, winkels, overheidsgebouwen en nog veel meer!

Het verhaal van CRIATERRA begon in India, toen ik mijn allereerste kop echte Indiase chai dronk. Net als iedere lokale persoon gooide ik na het drinken van mijn chai het magische, zongedroogde kleien kopje op de grond, zodat het meteen weer één werd met de aarde.

Deze ervaring prikkelde mijn nieuwsgierigheid als ontwerper: hoe konden producten, net als mensen, ontstaan uit stof en weer tot stof terugkeren?

Dit moment markeerde het begin van een onderzoek naar de technologie van CRIATERRA, die steunt op een lange traditie van het produceren van inheemse producten en gebouwen met aarde.

Ons onderzoeks- en ontwikkelingsproces paste hedendaagse wetenschap en technologie toe op inheemse kennis, met als doel dit rijke erfgoed om te zetten in een toonaangevende, industriële duurzame technologie. Tijdens dit proces ontdekte ik dat deze kennis ook binnen mijn eigen familie aanwezig was, en dat mijn oma aardovens bouwde in Irak met een zeer vergelijkbare technologie die de inspiratie vormde voor het onderzoek van CRIATERRA.

Adital Ela

Founder @ Criaterra

limited edition

Criaterra nu toepassen in jouw project?

 

Neem contact met ons op voor de prijzen en mogelijkheden.
De introductierange bestaat uit vier kleuren en vijf formaten. 

 

LUISTER ONS WEBINAR:  ‘CRIATERRA – MEET THE FOUNDER’ hier terug!