Marmer: ontdek 4 voordelen van deze trend

marmer

Vanaf zo ongeveer 2014 is marmer weer aan zijn opmars begonnen. Steeds meer zie je het gesteente terugkomen in verschillende interieurs. Het komt dan ook in allerlei vormen: marmeren lampvoeten, kandelaars, marmeren tafelbladen of andere accessoires. Maar ook op de vloer en op de muur kan weer volop marmer gelegd worden. Ontdek nu 4 voordelen van deze trend!

 

Voordeel 1: Marmer is makkelijk schoon te maken

In tegenstelling tot sommige andere tegelsoorten of gesteenten, is marmer eenvoudig in onderhoud. Dit is ook de reden waarom het veel in keukens en badkamers wordt gelegd. Je haalt er een doekje overheen en het is weer helemaal schoon. Je kunt er wel voor kiezen om het marmer eens per jaar te laten impregneren om te voorkomen dat vuil zich gaat hechten.

Collectie op foto: CR.SCANDIC

marmer

Voordeel 2: Marmer is duurzaam

Marmer gaat een leven lang mee. Dit maakt het een duurzame keuze en goede investering. Je verrijkt dus niet alleen je inrichting, je investeert ook nog eens. Je hoeft niet steeds weer je tegels te vervangen. Let dus wel goed op: richt je ruimte tijdloos in, zodat je zo lang mogelijk kan genieten van deze hippe steen.

 

Voordeel 3: Marmer is hip

Het heeft een luxe en stijlvolle uitstraling en er zijn maar weinig tegels die dat zo goed kunnen overbrengen als marmer. Daarnaast past het naadloos binnen andere interieurtrends van dit moment: zwarte of gouden details en een strak interieur. De mooie aders zorgen ervoor dat deze vloer niet snel zal gaan vervelen. Je kunt kiezen om je interieur te verrijken met verschillende marmeren elementen, maar je kunt ook een opvallende, stijlvolle badkamerwand ermee betegelen.

Collectie op foto: CR.LUX CANFRANC

marmer

Voordeel 4: Marmer is goed te combineren

We schreven het net al: dit past naadloos binnen andere interieurtrends van dit moment. Het combineert uitstekend met zwart, goud en koper. Daarnaast heeft het een klassieke uitstraling die in bijna elk interieur een plek kan veroveren.

 

Waar wacht je nog op? Ontdek marmer vandaag nog en laat je inspireren. Kijk bijvoorbeeld eens bij onze marmercollecties.

 

Meer inspiratie? Volg ons op Pinterest.