7 voordelen van keramische tegels

keramische tegels

Keramische tegels zijn mooi, maar bieden daarnaast nog meer voordelen. Er zijn verschillende soorten en de voordelen verschillen, maar het gemak van de tegels is over het algemeen groot. Waarom zou je kiezen voor keramische tegels? Lees hier 7 voordelen van deze gemakkelijke tegel.

Voordeel 1: hygiëne

In keramische tegels kan geen vuil trekken, dit maakt ze extra hygiënisch. Daarnaast zijn ze onderhoudsarm en makkelijk schoon te maken. Doordat de tegel op hoge temperatuur gebakken wordt, branden de poriën dicht waardoor zich geen vuil tussen de tegels kan nestelen. Het oppervlakkig liggende vuil haalt u gemakkelijk weg tijdens uw wekelijkse schoonmaak met een doekje.

Voordeel 2: gebruiksvriendelijk

Keramische tegels zijn gebruiksvriendelijk. Dit omdat ze dus makkelijk te onderhouden zijn, maar ook makkelijker te leggen. Hierdoor is het interessant voor veel verschillende doelgroepen.

Voordeel 3: kras-, vlek- en stootbestendig

De geglazuurde tegels zijn kras-, vlek- en stootbestendig. Dit maakt ze geschikt voor een hoop verschillende situaties: van een kantoor tot een ruimte vol met kinderen.

Voordeel 4: bestendig tegen chemische middelen

Geglazuurde tegels kunnen daarnaast tegen chemische middelen. Wil je ze dus eens goed schoonmaken? Dan hoef je je geen zorgen te maken dat je daarmee je tegels beschadigt.

Voordeel 5: keramische vloertegels zijn hard en sterk

Ze zijn stevig, ze buigen niet en trekken niet krom. Om de tegel steviger te maken worden er mineralen aan toegevoegd. Het zijn harde en sterkte tegels die niet zomaar stuk gaan.

Voordeel 6: niet ontvlambaar en vuurbestendig

Naast dat de tegels gebruiksvriendelijk zijn, bestendig tegen een hoop en hard en sterk, zijn ze ook nog vuurbestendig. Dit maakt ze extra veilig en praktisch in gebruik.

Voordeel 7: keramische tegels zijn kleurvast

Het laatste voordeel van keramische tegels is dat ze kleurvast zijn. Ze vervagen dus niet, maar de kleur blijft hetzelfde. Hierdoor gaan ze extra lang mee!

Kortom, de keramische tegel heeft vele voordelen. Wij hebben verschillende keramische tegels in ons assortiment, dus neem snel een kijkje in onze showroom!