Pamesa: de wereldwijde pionier in waterstofaangedreven productie

Het is een tijd waarin de wereld de focus legt op milieubewuste keuzes en duurzaamheid. De Pamesa Group gebruikt als eerste tegelbedrijf ter wereld waterstof in plaats van aardgas bij de productie, om zo te helpen bij het beschermen van het milieu. Ze werken samen met eCombustible Energy om deze nieuwe milieuvriendelijke brandstof te gebruiken. Deze brandstof is goed voor het milieu omdat hij geen koolstof uitstoot. De Pamesa Group heeft plannen om deze brandstof in al hun activiteiten te gaan gebruiken.

eCombustible is een nieuwe brandstof die op een efficiëntere manier wordt gemaakt dan andere milieuvriendelijke brandstoffen. Ze maken deze energie ter plekke in hun fabrieken, dus er is geen transport nodig. Dit betekent dat er veel minder koolstof in de lucht komt dan bij gewone brandstoffen.

Fernando Roig, de baas van de Pamesa Group, zegt: “We zijn trots dat we na vier jaar hard werken en veel geld uit eigen zak in onze fabrieken zonder uitstoot van koolstof kunnen produceren, zonder hulp van anderen.”

Wat eCombustible nog beter maakt, is dat het kan worden aangepast aan de wensen van elke klant en in bestaande machines kan worden gebruikt zonder veel veranderingen.

Jorge Arévalo, de baas van eCombustible Energy, zegt: “Ons doel is om op de lange termijn goedkope, milieuvriendelijke brandstof te leveren aan bedrijven die nu nog sterk afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen, zodat ze onafhankelijker kunnen worden.”

Met de hulp van eCombustible is Pamesa het eerste bedrijf ter wereld dat volledig zonder aardgas werkt en dat is efficiënter dan andere milieuvriendelijke alternatieven, zoals groene waterstof, terwijl het toch goedkoper is dan aardgas en geen koolstof uitstoot.

Dit is een grote stap in het milieubeheer van de Pamesa Group. Ze proberen geen afval te produceren, recyclen al hun afvalwater en warmte uit hun fabrieksovens, en hebben zonnepanelen op al hun gebouwen om milieuvriendelijke elektriciteit op te wekken. Met hun inzet voor het milieu en innovatie laten ze zien hoe bedrijven een groenere toekomst kunnen helpen creëren.