TEGELS VOOR BIJ HET ZWEMBAD

Een zwembad in de achtertuin is een oase van ontspanning en plezier. Het kiezen van de juiste tegels voor het zwembadgebied is essentieel, niet alleen voor de esthetiek, maar ook voor veiligheid en duurzaamheid. In deze blog bespreken we de verschillende aspecten van het kiezen van de perfecte tegels voor bij het zwembad.

Waarom tegels bij het zwembad?

Tegels zijn een populaire keuze voor zwembadterrassen en omringende gebieden omwille van een aantal redenen. Tegels zijn bijvoorbeeld bestand tegen intensief gebruik, chemicaliën en zonlicht, waardoor ze lang meegaan en hun aantrekkelijkheid behouden. Tegels met een antislipoppervlak zijn uitermate geschikt als vochtige omstandigheden het risico op uitglijden vergroten. Het is bijvoorbeeld belangrijk om geen gepolijste tegel te kiezen, omdat dit erg gevaarlijk kan zijn. Wij beschikken bijvoorbeeld over de collectie Kingsdeck als reliëftegel. Ook zijn tegels zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, wat essentieel is bij zwembaden vanwege opspattend water en chemicaliën en natuurlijk zijn tegels verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en texturen, waardoor je de mogelijkheid hebt om het zwembadgebied aan te passen aan je persoonlijke stijl.

De beste keuzes voor bij het zwembad

De ideale keuze voor tegels bij een zwembad is een keramische tegel. De tegels zijn gemakkelijk te onderhouden en kunnen goed tegen chemicaliën en andere zuren stoffen. Ook porseleinen tegels en natuursteen zijn populaire keuzes. Door de warmte kunnen donkere tegels in combinatie met zon erg warm worden. De kans op verbranding van de voeten is dan groter. Verder is er de keuze tussen reliëftegels en mozaïektegels, die beide antislipeigenschappen hebben. Niet alle mozaïektegels zijn bestemd voor bij het zwembad. Dat komt omdat niet elke mozaïektegel goed tegen de chemicaliën en chloor kan. Het is belangrijk dat je de juiste mozaïek kiest die er tegen bestemd zijn en hard genoeg zijn zodat het niet gemakkelijk slijt.

Plaatsing en onderhoud

Het correct plaatsen en onderhouden van tegels bij het zwembad draagt bij aan hun levensduur en uitstraling. Laat de tegels professioneel plaatsen om ervoor te zorgen dat ze op de juiste manier worden gelegd, met de juiste voegafstand en lijm om duurzaamheid te garanderen. Veeg regelmatig vuil, bladeren en water weg om te voorkomen dat vuil zich ophoopt en het oppervlak glad wordt. Zorg ervoor dat het chemische evenwicht van het zwembadwater goed wordt onderhouden. Overmatige chemische blootstelling kan de tegels aantasten. Controleer en onderhoud de voegen ook om te voorkomen dat water onder de tegels sijpelt, wat vorstschade kan veroorzaken.

Het kiezen van de juiste tegels voor bij het zwembad is een balans tussen esthetiek en functionaliteit. Door rekening te houden met het materiaal, de antislipeigenschappen en het onderhoud, kun je een prachtige en veilige omgeving creëren waar je kunt genieten van verfrissende duiken en ontspannende momenten. Kies met zorg, en geniet van de duurzame schoonheid van je zwembad en het omliggende terras.

Bekijk ons assortiment aan tegels en vraag je gratis samples aan!